opleidingen

Back-end developer

De opleiding.

Tijdens de Back-end Development opleiding van Winc Academy leer je de onmisbare vaardigheden in web development via de programmeertaal JavaScript (Node.js). 

Je begint met het ontwikkelen van webapplicaties en het creëren van krachtige RESTful API’s. Deze modules helpen je bij het beheersen van server-side JavaScript Development, wat de ruggengraat vormt van jouw expertise als programmeur. 

Je raakt vertrouwd met developer workflows, waarbij GitHub en andere tools je in staat stellen om efficiënt samen te werken en je code te beheren. 

Databases spelen een centrale rol in het digitale landschap, en je leert niet alleen hoe je ze kunt gebruiken, maar begrijpt ook waarom ze een essentieel onderdeel zijn van jouw vaardigheden als ontwikkelaar. 

Andere modules richten zich op Prisma, waarmee je datamodellering, query’s en het bouwen van doeltreffende, database gestuurde toepassingen onder de knie krijgt. 

Tenslotte bieden we praktische ervaring in kwaliteitsborging, waarbij je effectieve test cases leert schrijven en zo de betrouwbaarheid van software waarborgt met behulp van Unit Tests en API tests. 

Extra toevoeging aan de opleiding zijn de Career Module, Working Agile, Chat GPT for programming en Cybersecurity Awareness. Deze aanvullende modules versterken een succesvolle toetreding tot de arbeidsmarkt.  

Mogelijkheden. 

Na het voltooien van de Back-end Development opleiding bij Winc Academy, beheers je de basisvaardigheden om code te schrijven voor web- en andere applicaties met behulp van de programmeertaal JavaScript (Node.js). Dankzij de praktijkgerichte benadering van de opleiding heb je een uitgebreid portfolio opgebouwd op GitHub. Dit stelt je in staat om direct aan de slag te gaan als (junior) Back-end Developer. Je zult in staat zijn om geavanceerde applicaties en systemen te bouwen en te onderhouden, en je hebt de basis gelegd voor een veelbelovende carrière in de wereld van back-end ontwikkeling. 

Na afronding ontvang je een Back-end Development Certificaat. Dit certificaat is officieel erkend door verschillende Nederlandse instituten, waaronder het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO), de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO) en het UWV. Dit betekent dat onze kwalificaties zeer gerespecteerd worden door werkgevers en een waardevolle aanvulling zijn op je cv.  

Praktische informatie.

  • Lesmethode: Zelfstudie met online persoonlijke begeleiding 
  • Gemiddelde duur: 6 maanden 
  • Locatie: Online 
  • Taal studiemateriaal: Engels met Engels of Nederlandse studiebegeleiding 
  • Startdatum: Flexibel 
  • Benodigdheden: toegang tot eigen laptop/computer (niet geschikt voor een tablet of Chromebook) 
terug naar overzicht