opleidingen

Introductiecursus BIM

De opleiding 

Met de digitalisering van de bouw is BIM niet meer weg te denken in de bouw, installatietechniek en infra. Zowel opdrachtgevers als opdrachtnemers zijn ermee aan de slag of krijgen ermee te maken. Niet alleen bij het ontwerp en de bouw maar ook bij het gebruik, beheer en sloop. Virtueel bouwen is dé manier om gecontroleerde toegang te faciliteren tot data. Dat is nodig om efficiënter en slimmer te kunnen werken, om antwoord te kunnen geven op het structurele personeelstekort en de ambities die het woningtekort, de energietransitie en een circulaire bouwsector brengen. Het is dan ook voor iedereen die ook maar iets met BIM te maken krijgt of kan krijgen van belang te begrijpen wat BIM betekent en welke impact het kan hebben op het werk binnen de organisatie en projecten. Ook als je daar slechts indirect mee te maken krijgt.  

Je krijgt inzicht in de achtergronden en uitgangspunten van BIM en begrijpt de essentie van de systematiek met het bijbehorende proces. Je maakt kennis met softwarepakketten en krijgt een beeld van de impact die BIM heeft op je werk en organisatie.  

Mogelijkheden 

Je krijgt in een kort tijdsbestek een goed overzicht wat het begrip BIM inhoudt en wat de toepassing ervan betekent voor het ontwerpproces, de realisatie en de gebruiksfase. Hierbij wordt ook gekeken naar wat mogelijk kan zijn met het oog op een circulaire bouw. 

Je begrijpt de achtergronden en uitgangspunten van BIM, krijgt inzicht in de essentie van de systematiek met het bijbehorende proces, je maakt kennis met softwarepakketten en krijgt een beeld bij de impact die BIM heeft op je werk en organisatie.   

Heb je nog geen ervaring met BIM-software? Geen nood. Al tijdens de introductiecursus maak je er kennis mee. Dit stelt je in staat om op een instapniveau BIM-modellen te beoordelen op kwaliteit en bruikbaarheid. 

Als je de introductiecursus BIM met goed gevolg hebt afgerond, kun je doorstromen naar de opleiding BIM Fundamentals. 

Praktische informatie 

  • De opleiding start met een kick-off 
  • Daarnaast zijn er 5 dagdelen van 6 uur 
  • Reken op 2 tot 5 uur zelfstudie per week 
  • Kosten : Volledige prijs:€ 2.225,- | (Gedeeltelijk/50%) gesubsidieerd indien er wordt voldaan aan de voorwaarden

Opleidingseisen 

  • Je hebt hbo werk- en denkniveau 
  • Je woont of werkt in de regio West-Noord-Brabant of gaat op korte termijn in deze regio werken en kan dit ook aantonen. De regio bestaat uit de gemeenten: Bergen op Zoom, Breda, Drimmelen, Etten-Leur, Geertruidenberg, Halderberge, Moerdijk, Oosterhout, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen, Woensdrecht en Zundert.
    Heb je andere binding met de regio? Dan kijken we graag met je mee naar de mogelijkheden binnen dit subsidieproject.

Voor meer info kijk op Digipower 2023-2026 ‘Green Deal’ | Avans+ (avansplus.nl) of schrijf je in via de inschrijflink rechts

terug naar overzicht