Digipower 2023-2026 Green Deal

Draag bij aan de digitalisering, energietransitie en vergroening van de regio West-Noord-Brabant en kies voor een van onze trajecten.
Grijp deze unieke kans

Unieke regeling

We zijn trots dat we een belangrijke subsidie hebben ontvangen voor een project in het kader van de energietransitie in Nederland, genaamd het “Just Transition Fund.” Dit fonds heeft als hoofddoel om specifieke regio’s en hun bewoners te ondersteunen bij de overgang naar een klimaatneutraal Europa. Het richt zich op het bevorderen van economische diversificatie en modernisering om de nadelige gevolgen voor de werkgelegenheid te beperken.

Binnen dit initiatief hebben CA-ICT en haar partners een project gelanceerd ten behoeve van Westelijk Noord-Brabant. Dit project draait om de arbeidsmarkt en heeft tot doel nieuwe banen te creëren, werknemers en werkzoekenden bij te scholen en om te scholen, werkzoekenden te ondersteunen en actief te integreren in de arbeidsmarkt, met een speciale nadruk op jongeren.

Met de financiële ondersteuning van Stimulus in het kader van het ‘Just Transition Fund’, kan CA-ICT het project “Digipower 2023-2026 ‘Green Deal'” opzetten. Dit project omvat verschillende activiteiten, waaronder 1.600 intakegesprekken, 500 loopbaanoriëntatietrajecten, 550 gespecialiseerde scholingsinitiatieven en 300 trajecten voor (om)scholing in beroepen.

Ons uiteindelijke doel met deze activiteiten is om deelnemers sterker te maken op de ICT-arbeidsmarkt, met een sterke nadruk op duurzame inzetbaarheid. Deze initiatieven dragen bij aan de bredere doelstellingen van CA-ICT.

De belangrijkste doelstellingen van CA-ICT binnen dit duurzame samenwerkingsverband zijn als volgt:

  1. Het creëren van nieuwe werkgelegenheid in ‘groene banen’; 
  2. Het bijscholen en omscholen van werknemers en werkzoekenden tot digitale energie professionals;
  3. De actieve integratie van werkzoekenden op de arbeidsmarkt ICT naar ‘groene banen’;
  4. Het versterken en verbeteren van de duurzame inzetbaarheid van de beroepsbevolking;
  5. Het stimuleren en faciliteren van een leven lang ontwikkelen van de (beroeps)bevolking.

 

Doelgroep:

– Je bent óf woonachtig óf werkzaam in de regio West-Noord-Brabant en kan dit ook aantonen. De regio bestaat uit de gemeenten: Bergen op Zoom, Breda, Drimmelen, Etten-Leur, Geertruidenberg, Halderberge, Moerdijk, Oosterhout, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen, Woensdrecht , Zundert

– Je bent meerderjarig maar hebt nog niet de wettelijke pensioengerechtigde leeftijd bereikt.

– Dit project is voor uitkeringsgerechtigden, niet-uitkeringsgerechtigden, ZZP’ers, flexwerkers en mensen in loondienst.

Wanneer je aan deze voorwaarden voldoet kan je deelnemen aan alle aangeboden trajecten welke voor 50% gesubsidieerd worden.

– Indien je werkt betaalt je huidige werkgever of jouw toekomstige werkgever (in overleg) de resterende 50% kosten.

– Indien je uitkeringsgerechtigd bent, ga in gesprek met je uitkeringsinstantie over de resterende 50% kosten.

– Ben je ZZP’er? Dan betaal je zelf 50% van de resterende kosten.

Initiatiefnemers

CA-ICT

Het CA-ICT heeft als opleidingsfonds voor de arbeidsmarkt ICT tot doel de employability van de sector en haar werkenden te verbeteren. Hiermee beogen we de concurrentiekracht van Nederland te vergroten.  

JTF

‘Het Just Transition Fund heeft als hoofddoel om specifieke regio’s en mensen in staat te stellen te anticiperen op de sociale, economische en milieueffecten van de transitie naar een klimaatneutraal Europa. Het fonds financiert diversificatie en modernisering van de plaatselijke economie en verzacht de negatieve gevolgen voor de werkgelegenheid.’

 

Welke opleidingscategorie spreekt jou aan?

Hogere installatietechniek (HIT)

Kennismaken met gebouwinstallaties? Of juist de volgende stap zetten en kennis opdoen om een positieve bijdrage te kunnen leveren aan de energietransitie? Wil je beter integraal kunnen ontwerpen en beter kunnen samenwerken met alle betrokken partijen binnen een project? Hier vind je opleidingen op het gebied van elektrotechnische en werktuigkundige installaties, maar ook op het gebied van onderhoud van die installaties of juist het begeleiden en managen van technische projecten.

Digitaal Bouwen/Building Information Modelling (BIM)

Virtueel bouwen. Ook in de bouw is de digitalisering niet meer weg te denken en is nodig om slimmer en efficiënter te kunnen werken. Virtueel bouwen of Building Information Modelling is dé manier van werken, niet alleen bij het ontwerp en de bouw maar ook bij het gebruik, beheer en de uiteindelijke sloop. Wil je meer te weten komen over BIM (Building Information Modelling) of leren werken met BIM?

Software development

Bij het ontwikkelen van applicaties vind je het leuk om na te denken over hoe je de ‘voorkant’ moet vormgeven en hoe deze kan samenwerken met de ‘achterkant’ waar de techniek plaatsvindt. Of je bent geïnteresseerd in de ‘harde’ ontwikkeling van applicaties en hoe je dit in andere domeinen kan toepassen. Als je het een leuke uitdaging vindt om creatief te denken en dit vervolgens ook voor de klant uit te werken dan is dit de volgende stap in je ontwikkeling!

(Cyber) Security & Digitale Veiligheid

Altijd al benieuwd geweest hoe hackers te werk gaan en zwakheden op het internet zoeken en vervolgens uitbuiten? Wil je ook meer weten hoe jij je hiertegen kan verdedigen en welke aspecten er vandaag spelen op dit gebied? En wil je leren hoe je ethisch kan omgaan met wat je tegenkomt in het hacken? Maak nu de volgende stap in je ontwikkeling op het gebied van security en veiligheid en bescherm jezelf en anderen met de kennis die je hier leert!

Informatiemanagement & (Big) Data Science

Ben je altijd al benieuwd geweest hoe data verwerkt kan worden naar informatie en hoe aan de hand daarvan besluiten voor een organisatie worden genomen? Vind je het leuk om met vraagstukken te puzzelen en de juiste ingrediënten naar boven te halen en je oplossing vervolgens visueel te presenteren? Maak nu de volgende stap in je ontwikkeling op het gebied van data en informatiemanagement!

IT-beheer

Het goed beheren van IT systemen en netwerken zijn vandaag de dag nog belangrijker geworden. Zeker met de steeds vernieuwende technologie om in te breken in systemen en netwerken wil je dat jouw IT-omgeving optimaal beschermd is tegen kwaadwillenden en wil je daar elke keer een stap eerder in zijn. Leer hier meer over alle aspecten die komen kijken om je omgeving zo optimaal mogelijk gezond te houden.