opleidingen

Basiscursus maintenance management

De opleiding 

Onderhoud werd vaak gezien als kostenpost, waardoor organisaties vaak in beperkte mate financiële middelen (onderhoudsbudgetten) beschikbaar stellen voor het uitvoeren onderhoudsactiviteiten. Tegelijkertijd wensen organisaties dat de productiemiddelen een zo hoog mogelijk beschikbaarheid en betrouwbaarheid hebben, die bovendien veilig functioneren en aan de wet- en regelgeving voldoen. Om dit te bereiken zien we steeds meer dat het onderhoud uitbesteed worden aan partijen die hierin gespecialiseerd zijn. 

Binnen deze opleiding krijg je een introductie wat er komt kijken bij deze complexe en dynamische wereld. Je leert hoe maintenancevraagstukken vanuit een integrale visie en werkwijze benaderd worden. 

Dus, heb je interesse in maintenance en wil je je ontwikkelen in maintenance management, dan biedt deze cursus uitkomst. Met deze introductiecursus maak je namelijk kennis met de basisbeginselen van maintenance management en leer jij hoe de verschillende bedrijfsprocessen rond maintenance management werken en verbeterd kunnen worden. 

Tijdens deze cursus maak je kennis met de belangrijkste begrippen binnen maintenance management. De docent geeft praktische uitleg over de relatie tussen asset- en maintenancemanagement en de ontwikkeling die het vakgebied van maintenance management doorgemaakt heeft en nu nog doormaakt.  

Mogelijkheden 

Na deze cursus ben je in staat om via een zogenaamde QuickScan inzicht te krijgen in hoe maintenance binnen een organisatie is ingericht. Je beheerst de basisbeginselen van maintenance en kunt je in dit vakgebied in de praktijk verder ontwikkelen. 

Na afronding ontvang je een certificaat 

Praktische informatie 

  • De cursus bestaat uit 4 lesdagen welke om de 2 weken gegeven worden. 
  • Elke lesdag bestaat uit twee delen, 3 uur in de ochtend en 3 uur in de middag. 
  • De lessen worden fysiek op locatie gegeven in Breda. 
  • Kosten : Volledige prijs:€ 2.450,- | (Gedeeltelijk/50%) gesubsidieerd indien er wordt voldaan aan de voorwaarden

Opleidingseisen 

  • Minimaal hbo-niveau 
  • Kandidaten met mbo-4 niveau kunnen eventueel toegelaten worden na een assessment 
  • Je woont of werkt in de regio West-Noord-Brabant of gaat op korte termijn in deze regio werken en kan dit ook aantonen. De regio bestaat uit de gemeenten: Breda, Bergen op Zoom, Etten-Leur, Hoogerheide, Made, Moerdijk, Oosterhout, Raamsdonksveer, Roosendaal, Sint Willebrord, Steenbergen, Zevenbergen, Zundert.
    Heb je andere binding met de regio? Dan kijken we graag met je mee naar de mogelijkheden binnen dit subsidieproject.

Voor meer info kijk op Digipower 2023-2026 ‘Green Deal’ | Avans+ (avansplus.nl) of schrijf je in via de inschrijflink rechts

terug naar overzicht