opleidingen

Business Data Analytics

De opleiding.

Tijdens de Business Data Analytics opleiding van Winc Academy ontwikkel je de essentiële vaardigheden voor gegevensanalyse en leer je hoe je gegevens kunt omzetten in waardevolle inzichten voor strategische besluitvorming.

Je begint met het begrijpen van de grondbeginselen van data-analyse, waaronder het verzamelen, opschonen en effectief gebruik van gegevens. We verkennen diverse grafiektypes en de juiste toepassingen ervan.

Je maakt kennis met praktische tools zoals Excel, waarbij je leert hoe je gegevens kunt opschonen en organiseren. Draaitabellen helpen je om patronen te ontdekken, terwijl datavisualisatie met behulp van tools zoals Looker Studio, Tableau en Power BI je in staat stelt om gegevens begrijpelijk te presenteren aan collega’s.

Verder duiken we in SQL met BigQuery, een krachtige zakelijke tool ontwikkeld door Google, waarmee je (big) data uit verschillende bronnen kunt analyseren, koppelen en organiseren.

Ook Google Analytics 4 wordt behandeld, van de basisprincipes van data-analyse tot het begrijpen en opstellen van rapporten. Deze kennis pas je direct toe in de praktijk.

Extra toevoeging aan de opleiding zijn de Career Module, Working Agile, Chat GPT for programming en Cybersecurity Awareness. Deze aanvullende modules versterken een succesvolle toetreding tot de arbeidsmarkt.

Mogelijkheden.

Na het voltooien van de Business Data Analyst opleiding bij Winc Academy, beschik je over een solide basis in datavisualisatie, waardoor je aantrekkelijke grafieken en diagrammen kunt creëren om complexe gegevens duidelijk te presenteren. Je beheerst essentiële tools, waaronder SQL met BigQuery, Excel en Google Analytics 4, wat je in staat stelt om gegevens te verzamelen, te analyseren en waardevolle inzichten te genereren. Je kunt direct aan de slag als Business Data Analyst, waarbij je betrokken bent bij het interpreteren van gegevens en het ondersteunen van strategische besluitvorming in diverse bedrijfssectoren.

Na afronding ontvang je een Business Data Analist Certificaat. Dit certificaat is officieel erkend door verschillende Nederlandse instituten, waaronder het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO), de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO) en het UWV. Dit betekent dat onze kwalificaties zeer gerespecteerd worden door werkgevers en een waardevolle aanvulling zijn op je cv.

Praktische informatie.

  • Lesmethode: Zelfstudie met online persoonlijke begeleiding
  • Gemiddelde duur: 5 maanden
  • Locatie: Online
  • Taal studiemateriaal: Engels met Engels of Nederlandse studiebegeleiding
  • Startdatum: Flexibel
  • Benodigdheden: toegang tot eigen laptop/computer (niet geschikt voor een tablet of Chromebook)
terug naar overzicht