opleidingen

CSS developer

De opleiding.

Tijdens de CSS Development opleiding van Winc Academy dompel je jezelf onder in de wereld van CSS en word je meester in het vormgeven van webpagina’s. We beginnen met de essentiĆ«le CSS-basics, waaronder het begrijpen van doelstellingen, regelsets, selectors, en declaraties. Daarnaast verkennen we browser stylesheets en wireframing.

Je krijgt niet alleen praktische ontwerp vaardigheden aangeleerd, maar we leren je ook de basis van HTML. Vervolgens helpen we je CSS toe te voegen om je webpagina’s te transformeren en een aantrekkelijke uitstraling te geven.

We gaan dieper in op responsief webdesign, waarbij je leert hoe je ervoor zorgt dat je website er geweldig uitziet en goed werkt op allerlei apparaten, van mobiele telefoons tot desktop computers.

In de modules ontdek je de kunst van toegankelijk webdesign, waardoor je website voor iedereen bruikbaar is. Je leert ook omgaan met de uitdagingen van verschillende webbrowsers, aangezien sommige browsers CSS anders interpreteren. We bieden je de vaardigheden om CSS te schrijven die consistent werkt in de meeste browsers.

Extra toevoeging aan de opleiding is de sollicitatietraining. Met persoonlijke coaching, praktische opdrachten en sollicitatietips werk jij aan een overtuigend cv, LinkedIn profiel, motivatiebrief en sollicitatiegesprek. Alles om die droombaan te bemachtigen.

Mogelijkheden.

Na het voltooien van de CSS Development opleiding bij Winc Academy ben je bedreven in het gebruik van CSS om webpagina’s te ontwerpen en vorm te geven. Deze vaardigheid stelt je in staat om aantrekkelijke visuele ontwerpen te creĆ«ren die geoptimaliseerd zijn voor zowel desktop- als mobiele apparaten, wat de gebruikerservaring verbeterd. Als CSS-expert ben je in staat om websites te ontwikkelen die niet alleen visueel aantrekkelijk zijn, maar ook gebruiksvriendelijk zijn, waardoor ze een optimale UX bieden. Je kunt aan de slag als junior CSS Developer, waarbij je betrokken bent bij het ontwerpen en stylen van websites.

Na afronding ontvang je een CSS Development Certificaat. Dit certificaat is officieel erkend door verschillende Nederlandse instituten, waaronder het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO), de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO) en het UWV. Dit betekent dat onze kwalificaties zeer gerespecteerd worden door werkgevers en een waardevolle aanvulling zijn op je cv.

Praktische informatie.

  • Lesmethode: Zelfstudie met online persoonlijke begeleiding
  • Gemiddelde duur: 4 maanden
  • Locatie: Online
  • Taal studiemateriaal: Engels met Engels of Nederlandse studiebegeleiding
  • Startdatum: Flexibel
  • Benodigdheden: toegang tot eigen laptop/computer (niet geschikt voor een tablet of Chromebook)
terug naar overzicht