opleidingen

Data Analyst (data analytics en Power BI)

De opleiding.

Tijdens de Data Analytics with Power BI opleiding van Winc Academy verdiep je je in de wereld van gegevensanalyse en datavisualisatie met behulp van Power BI. Deze krachtige tool stelt je in staat om gegevens op een effectieve en overtuigende manier te analyseren.

Je leert werken volgens een gestructureerde data-analyse workflow, waarbij de nadruk ligt op cruciale fasen zoals data voorbereiding, data modellering, data evaluatie en implementatie.

Bovendien begrijp je wat gegevens precies zijn en waarom ze van onschatbare waarde zijn. Je krijgt inzicht in de bronnen van gegevens, hoe ze worden opgeslagen en waarom bedrijven ze dagelijks gebruiken.

Tijdens de opleiding krijg je ook de kans om je eigen dashboards in Power BI te ontwikkelen, waarmee je real-time gegevens kunt benutten voor effectieve besluitvorming.

Onze deskundige docenten nemen je stap voor stap mee in de wereld van gegevensanalyse en laten zien hoe je deze kennis in je dagelijkse werk kunt toepassen.

Extra toevoeging aan de opleiding is de sollicitatietraining. Met persoonlijke coaching, praktische opdrachten en sollicitatietips werk jij aan een overtuigend cv, LinkedIn profiel, motivatiebrief en sollicitatiegesprek. Alles om die droombaan te bemachtigen.

Mogelijkheden.

Na het voltooien van de Data Analytics with Power BI opleiding bij Winc Academy, beschik je over krachtige vaardigheden in het analyseren van belangrijke gegevens met Microsoft Power BI en in het visueel presenteren van data gedreven inzichten binnen je organisatie. Als een toegewijde data-expert til je de dataverwerking naar een hoger niveau met Microsoft Power BI. Daarnaast ben je goed voorbereid om het Microsoft PL-300 PowerBI certificeringsexamen met vertrouwen af te leggen. Je kunt aan de slag als Data Analyst Power BI, waarbij je waardevolle bijdragen levert aan datagestuurde besluitvorming in verschillende industrie├źn.

Na afronding ontvang je een Data Analytics with Power BI Certificaat. Dit certificaat is officieel erkend door verschillende Nederlandse instituten, waaronder het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO), de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO) en het UWV. Dit betekent dat onze kwalificaties zeer gerespecteerd worden door werkgevers en een waardevolle aanvulling zijn op je cv.

Praktische informatie.

  • Lesmethode: Zelfstudie met online persoonlijke begeleiding
  • Gemiddelde duur: 3 maanden
  • Locatie: Online
  • Taal studiemateriaal: Engels met Engels of Nederlandse studiebegeleiding
  • Startdatum: Flexibel
  • Benodigd: Windows Computer
  • Benodigdheden: toegang tot eigen laptop/computer (niet geschikt voor een tablet of Chromebook)
terug naar overzicht