opleidingen

Data analytics with Python

De opleiding.

Tijdens de Data Analytics with Python opleiding van Winc Academy leer je de meest prominente programmeertaal voor data-analisten: Python en essentiële tools binnen het domein van data science, zoals Google Colab, NumPy, Pandas en Matplotlib.

Je leert hoe je data-gerelateerde vragen formuleert en beantwoordt met behulp van datasets, en we voorzien je van actuele datasets waarin je op zoek gaat naar trends, seizoensinvloeden en andere patronen.

Het beheer van gegevens is van groot belang in de wereld van cloud applicaties. Je krijgt ook inzicht in SQL, de database-taal die cruciaal is voor het opslaan en benutten van gegevens in deze moderne context.

Het visualiseren van data is een cruciaal aspect van effectieve data-analyse. Daarom leren we je diverse methoden om gegevens te visualiseren en inzichten te communiceren aan verschillende belanghebbenden, van het managementteam tot klanten.

We stappen over van een reactieve naar een proactieve benadering door te laten zien hoe je voorspellingen kunt doen met behulp van data en machine learning.

Extra toevoeging aan de opleiding zijn de Career Module, Working Agile, Chat GPT for programming en Cybersecurity Awareness. Deze aanvullende modules versterken een succesvolle toetreding tot de arbeidsmarkt.

Mogelijkheden.

Na het voltooien van de Data Analytics with Python opleiding bij Winc Academy, beschik je over essentiële vaardigheden om bedrijfsprocessen te ontcijferen en geavanceerde analyses uit te voeren met de krachtige programmeertaal Python. Na de opleiding kun je bedrijfsgegevens effectief analyseren en interpreteren, waardoor je waardevolle inzichten kunt genereren. Als Data Analyst Python ben je in staat om complexe gegevenssets te verwerken en statistische analyses uit te voeren om besluitvorming te ondersteunen. Je kunt gelijk aan de slag als Data Analyst Python, waarbij je een sleutelrol speelt in het ontsluiten van data gedreven inzichten voor organisaties.

Na afronding ontvang je een Data Analytics with Python certificaat. Dit certificaat is officieel erkend door verschillende Nederlandse instituten, waaronder het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO), de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO) en het UWV. Dit betekent dat onze kwalificaties zeer gerespecteerd worden door werkgevers en een waardevolle aanvulling zijn op je cv.

Praktische informatie.

  • Lesmethode: Zelfstudie met online persoonlijke begeleiding
  • Gemiddelde duur: 6 maanden
  • Locatie: Online
  • Taal studiemateriaal: Engels met Engels of Nederlandse studiebegeleiding
  • Startdatum: Flexibel
  • Benodigdheden: toegang tot eigen laptop/computer (niet geschikt voor een tablet of Chromebook)

 

terug naar overzicht