opleidingen

Front-end developer(Winc)

De opleiding.

Tijdens de Front-end Development opleiding van Winc Academy duik je in de kern van web development. We leren je de taal van het web: HTML. Je leert HTML lezen en schrijven en hebt de vaardigheid om eenvoudige websites te creëren.  

Met CSS geef je die websites een visuele make-over. CSS is verantwoordelijk voor het ontwerp en de aantrekkelijke uitstraling van je creaties. Denk aan kleurenpaletten, lettertypen, soepele animaties en nog veel meer.  

Vervolgens komt JavaScript in beeld. Dit is de drijvende kracht achter interactiviteit, of het nu gaat om gebruikersinteractie, het beheren van databases of het creëren van dynamische animaties.  

React is de krachtige uitbreiding van JavaScript waarmee je nog geavanceerdere, snelwerkende websites kunt bouwen. Weet je dat websites zoals Facebook, Netflix en Reddit allemaal met React zijn ontwikkeld?  

Je leert ook hoe je tests schrijft om ervoor te zorgen dat je websites altijd stabiel en betrouwbaar blijven, zonder verrassingen. Daarnaast krijg je inzicht in developer workflows met Git en andere handige tools. 

Extra toevoeging aan de opleiding zijn de Career Module, Working Agile, Chat GPT for programming en Cybersecurity Awareness. Deze aanvullende modules versterken een succesvolle toetreding tot de arbeidsmarkt.  

Mogelijkheden. 

Na het voltooien van de Front-end Development opleiding bij Winc Academy ben je bekwaam in het bouwen van moderne websites en webapplicaties met HTML, CSS en JavaScript, beginnend vanaf de basis. Dankzij de praktische benadering ben je direct na je opleiding klaar om te starten als (junior) Front-end Developer. Je beschikt over de vaardigheden om boeiende webervaringen te creëren en hebt een stevige basis gelegd voor een veelbelovende carrière in web development. 

Na afronding ontvang je een Front-end Development Certificaat. Dit certificaat is officieel erkend door verschillende Nederlandse instituten, waaronder het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO), de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO) en het UWV. Dit betekent dat onze kwalificaties zeer gerespecteerd worden door werkgevers en een waardevolle aanvulling zijn op je cv.  

Praktische informatie.

  • Lesmethode: Zelfstudie met online persoonlijke begeleiding 
  • Gemiddelde duur: 6 maanden 
  • Locatie: Online 
  • Taal studiemateriaal: Engels met Engels of Nederlandse studiebegeleiding 
  • Startdatum: Flexibel 
  • Benodigdheden: toegang tot eigen laptop/computer (niet geschikt voor een tablet of Chromebook) 

 

terug naar overzicht