opleidingen

Maintenance management

De opleiding 

Als gesprekspartner voor de opdrachtgever bevind jij je vaak in het spanningsveld tussen de operatie en jouw eigen organisatie. De opdrachtgever is kritisch en verwacht steeds meer van je als maintenancepartner. Waar eerst de focus op onderhouden van gebouw gebonden installaties lag, krijg je nu steeds vaker te maken met meer verantwoordelijkheden én risico’s door bijvoorbeeld prestatiecontracten. Deze contracten vragen van je de opdrachtgever te ontzorgen op het gebied van bedrijfszekerheid, betrouwbaarheid, veiligheid-, milieuaspecten en duurzaamheid.  

Om in te kunnen spelen op de groeiende eisen van jouw opdrachtgevers heb je een adviserende, proactieve houding nodig. Inzicht in onder andere onderhoudsmanagement, – methodes en engineering, assetmanagement en kennis op het gebied van veiligheid, gezondheid en wetgeving is onontbeerlijk. Daarnaast is kennis van bedrijfskundige aspecten en project- en contractmanagement minstens zo belangrijk.  

Al deze aspecten komen aan bod in de opleiding Maintenance management. Ook de ontwikkeling van communicatieve vaardigheden krijgt bijzondere aandacht in onze maintenance management opleiding. Als succesvolle gesprekspartner bouw je immers een duurzame samenwerking op met jouw opdrachtgever.

Mogelijkheden 

Met de opleiding Maintenance management installatietechniek leer je om intern zaken voor elkaar te krijgen én vanuit klantwaarde te denken. Deze opleiding maintenance management is ontwikkeld vóór de installatietechnische branche en in samenwerking met de branche.

Praktische informatie 

  • De opleiding duurt ongeveer 8 maanden 
  • De lessen zijn om de 2 weken in Breda 
  • Reken daarnaast op ongeveer 10 uur zelfstudie per week 
  • Na afloop ontvang je een certificaat
  • Kosten : Volledige prijs: € 8.000,- | (Gedeeltelijk/50%) gesubsidieerd indien er wordt voldaan aan de voorwaarden

Opleidingseisen 

  • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding 
  • Deelnemers met een mbo-4 opleiding kunnen eventueel na een assessment toegelaten worden 
  • Je woont of werkt in de regio West-Noord-Brabant of gaat op korte termijn in deze regio werken en kan dit ook aantonen. De regio bestaat uit de gemeenten: Bergen op Zoom, Breda, Drimmelen, Etten-Leur, Geertruidenberg, Halderberge, Moerdijk, Oosterhout, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen, Woensdrecht en Zundert.
    Heb je andere binding met de regio? Dan kijken we graag met je mee naar de mogelijkheden binnen dit subsidieproject.

Voor meer info kijk op Digipower 2023-2026 ‘Green Deal’ | Avans+ (avansplus.nl)

terug naar overzicht