opleidingen

Visualization and Dashboarding Data

De opleiding.

Tijdens de Visualizing and Dashboarding Data opleiding bij Winc Academy verdiep je je in de wereld van gegevensanalyse en leer je hoe je gegevens op een overtuigende manier kunt visualiseren en presenteren.

Deze opleiding begint met het verkrijgen van een grondig begrip van data-analyse principes. Je leert hoe je gegevens verzamelt, opschoont en optimaal benut om waardevolle inzichten te genereren. We verkennen verschillende soorten grafieken en illustreren hun toepassingen, zodat je gegevens op de meest effectieve manier kunt weergeven.

Het stellen van doelen en KPI’s op basis van gegevens is cruciaal voor strategische besluitvorming, en dit is een ander essentieel onderdeel van de opleiding. Je leert hoe je gegevens op een heldere en overtuigende manier kunt presenteren aan verschillende doelgroepen.

Naast de basisbeginselen van datavisualisatie gaan we dieper in op specifieke visualisatie tools, waaronder Looker Studio, Tableau en Power BI. Je raakt vertrouwd met hun functionaliteiten en ontdekt hoe je gegevens op een boeiende en begrijpelijke manier kunt weergeven.

Extra toevoeging aan de opleiding is de sollicitatietraining. Met persoonlijke coaching, praktische opdrachten en sollicitatietips werk jij aan een overtuigend cv, LinkedIn profiel, motivatiebrief en sollicitatiegesprek.

Mogelijkheden.

Na het voltooien van de Visualizing and Dashboarding Data opleiding bij Winc Academy, ben je bedreven in het creëren van boeiende grafieken en dashboards met behulp van toonaangevende tools zoals Tableau, MS Power BI en Google’s Looker Studio. Je hebt de vaardigheden verworven om gegevens visueel te interpreteren en deze om te zetten in overtuigende grafische representaties, wat van cruciaal belang is voor effectieve datavisualisatie en rapportage. Je kunt aan de slag als Data Visualization Specialist of Data Dashboard Developer, waarbij je betrokken bent bij het creëren van boeiende visuele inzichten voor organisaties.

Na afronding ontvang je een Visualizing and Dashboarding Data Certificaat. Dit certificaat is officieel erkend door verschillende Nederlandse instituten, waaronder het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO), de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO) en het UWV. Dit betekent dat onze kwalificaties zeer gerespecteerd worden door werkgevers en een waardevolle aanvulling zijn op je cv.

Praktische informatie.

  • Lesmethode: Zelfstudie met online persoonlijke begeleiding
  • Gemiddelde duur: 4 maanden
  • Locatie: Online
  • Taal studiemateriaal: Engels met Engels of Nederlandse studiebegeleiding
  • Startdatum: Flexibel
  • Benodigdheden: toegang tot eigen laptop/computer (niet geschikt voor een tablet of Chromebook)
terug naar overzicht